Biblia.PentruViata.ro

Pagina principală
RoBible
BibleShow
Biblia online
BibleBeep
BibleSaver
Module biblice
Contact

Actualizat în:
Martie, 2018


Module biblice în limba română


Pentru că există un mare număr de dispozitive (PC, laptop, tabletă, telefon , ş.a.) şi sisteme de operare (Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, ş.a.), în această pagină vă sunt prezentate cateva dintre cele mai folosite aplicaţii care permit instalarea de noi module biblice. Utilizatorii au posibilitatea de a descărca gratuit aceste module biblice în limba română (cu precădere Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată) şi introducerea lor în programul favorit.

Tabelele de mai jos prezintă succint compatibilitatea cu diverse dispozitive şi sisteme de operare a fiecărui program pentru care s-a reuşit crearea de module biblice.

Calculatoare personale (Desktop, Laptop, Notebook)
Format (extensie)AplicaţieSistem de operare
WindowsMac OS XLinuxUnix
eBibliaeBiblia App   
RoBible (bib)RoBible, BibleShow   
SWORDThe SWORD Project, BPBible   
BibleDesktop, Alkitab
Xiphos 
BibleTime
Eloquent   
e-Sword (bbl)e-Sword   
BibleWorksBibleWorks   
AccordanceAccordance  
LogosLogos  
Online BibleOnline Bible   
theWord (ont)theWord   
Davar (dbk)Davar3   
Zefania XMLMyBible (Windows)   
BibleQuoteBibleQuote   
TheoNote (bibl)TheoNote   
Mobipocket (prc, mobi)Mobipocket Reader   
Kindle  
EPUBFBReader  
Calibre, Lucidor 
Stanza  

Dispozitive portabile (PDA, SmartPhone, telefon mobil, tabletă)
Format (extensie)AplicaţieSistem de operare
PocketPCPalmWindows
Mobile
BlackBerryiPhone, iPad, iPodSymbianAndroidJavaME
eBibliaeBiblia     
MyBibleMyBible pentru Android       
SWORDPocketSword       
SwordReader       
UniBible       
Palm Bible+ (pdb)Palm Bible+       
Pocket
e-Sword
(bbl)
Pocket e-Sword      
Mobipocket
(prc, mobi)
Mobipocket Reader   
Kindle     
ReadManiac       
EPUBFBReader, Stanza, Aldiko, Freda, ş.a.      
GoBible (jar)BibleBeep       

Aplicaţii eBiblia

eBiblia pe Android   eBiblia pe iPod

Modul biblic SWORD

  Proiectul SWORD (The SWORD Project) reprezintă activitatea Societăţii Biblice CrossWire de dezvoltare de programe biblice gratuite. Scopul acesteia este de a crea unelte "open-source" şi "cross-platform", sub licenţă GNU, care să permită programatorilor şi societăţilor biblice să dezvolte software de Biblie mai repede şi mai uşor. Modulele biblice în limba română de mai jos pot fi instalate în programele biblice care se bazează pe librăria de module SWORD.

  Descărcare:
  Următoarele programe gratuite sunt compatibile cu module SWORD. Pentru instalarea lor consultaţi documentaţia programelor.

Bible Desktop

Eloquent

PocketSword

Module biblice pentru e-Sword

  Programul e-Sword se poate obţine gratuit de pe www.e-sword.net, fiind unul dintre cele mai folosite programe de Biblie. După instalarea aplicaţiei, modulul biblic BBLX trebuie dezarhivat în locaţia cu fişierele utilizatorului (vezi Options - Resource... - User Files Location). La următoarea pornire a programului e-Sword, noile module instalate vor apărea în lista de versiuni biblice disponibile.

  Descărcare:

E-Sword

Modul biblic pentru BibleWorks

  BibleWorks este un excelent program profesional de studiu biblic, nefiind însă disponibil decât în varianta comercială. Cei care îl au sau îşi permit să-l cumpere pot instala modulul de mai jos care conţine textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fişierelor în folderul databases situat în locaţia de instalare a programului (BibleWorks 7). După repornirea programului, în lista de versiuni biblice va apărea şi RCV (Romanian Corrected Cornilescu Version).

  Descărcare: BibleRCCV_BibleWorks.exe [2.7 MB, 14.10.2008]

BibleWorks

Modul biblic pentru Accordance

  Accordance este un program complet de studiu biblic pentru Mac OS X şi Windows, fiind însă disponibil doar în varianta comercială. Cei care îl au sau îşi permit să-l cumpere pot instala modulul de mai jos care conţine textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fişierului din arhivă şi copierea lui în locaţia: Library/Application Support/Accordance/Modules/Shared User Bibles. După repornirea programului, în lista de versiuni biblice va apărea şi VDCC. Mulţumiri lui Mitică Iliesi pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare: BibleVDCC_Accordance.zip [5.76 MB, 05.09.2013]

Accordance

Modul biblic pentru Logos

  Logos Bible Software este, probabil, cel mai bun program de studiu biblic pentru Windows sau Mac OS X, fiind însă disponibil doar în varianta comercială. Cei care îl au sau îşi permit să-l cumpere pot importa textul de mai jos care conţine textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fişierului din arhivă şi adăugarea lui în lista de Personal Bible Books urmând paşii din meniu: Tools - Personal Books - Add Book; completaţi în mod corespunzător câmpurile Title, Author, Type, Language, Change..., Add File...; apăsaţi butonul Build book şi aşteptaţi compilarea textului. Mulţumiri lui George Susman pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare: BibliaVDCC_Logos.zip [4.6 MB, 19.02.2014]

Logos Bible Software

Modul biblic pentru Online Bible

  Online Bible este un vechi program gratuit de studiu biblic apărut în 1987 şi bogat în diverse resurse biblice. Instalarea textului biblic VDCC constă în extragerea fişierelor din arhivă şi execuţia programului Install.exe. La următoarea pornire a programului Online Bible (Unicode Edition) în lista de versiuni biblice va apărea şi RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_OLB.zip [1.6 MB, 31.08.2010]

Online Bible

Modul biblic pentru theWord

  theWord este unul dintre cele mai frumoase programe de studiu biblic, în ceea ce priveşte interfaţa cu utilizatorul, fiind şi uşor de folosit. Instalarea textului biblic constă în extragerea fişierului din arhivă în locaţia de instalare a programului. După repornirea acestuia, în lista de versiuni biblice va apărea şi RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_TheWord.exe [1.3 MB, 20.04.2011]

The Word

Modul biblic pentru Davar

  Davar este un instrument puternic de studiu, fiind focalizat pe analiza textelor biblice scrise în limbile originale (greaca, ebraica ş.a.). Chiar dacă este gratuit, programul este bogat în caracteristici, iar utilizatorul are la dispoziţie o multitudine de module predefinite conţinând cărţi de referinţă, dicţionare, lexicoane, hărţi, etc. Acum puteţi descărca şi modulul biblic RCCV, conţinând notele de subsol şi cuvintele lui Isus evidenţiate cu roşu. Instalarea textului biblic în Davar3 se poate face rapid din meniul Program - Module installation... După repornirea programului, în lista de cărţi va apărea şi versiunea biblică RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_Davar.zip [1.38 MB, 30.08.2011]

Davar3

Modul biblic pentru MyBible

  MyBible (pentru Windows) este un program simplu de citire şi studiere a Bibliei care permite importarea oricărui text în format Zefania XML. Instalarea textului biblic constă în extragerea fişierului RCCV.xml din arhivă şi introducerea lui în MyBible urmând următoarele comenzi din meniul programului: Tools - Import modules - I have already... - Add - Browse la fişierul RCCV.xml - Next - Finish.

  Descărcare: BibleRCCV_Zefania.zip [1.3 MB, 12.7.2009]

My Bible

Modul biblic pentru BibleQuote

  BibleQuote este unul dintre cele cele mai folosite programe biblice de către vorbitorii de limbă rusă. Instalarea textului biblic constă în extragerea fişierelor din arhivă în locaţia de instalare a programului. După repornirea acestuia, în lista de versiuni biblice va apărea şi Romanian Corrected Cornilescu Version. Afişarea corectă a diacriticelor este posibilă în BibleQuote ver. 6 folosind fonturi cu scriptul Central European.

  Descărcare: BibleRCCV_BibleQuote.exe [1.5 MB, 4.6.2009]

BibleQuote

Modul biblic pentru TheoNote

  TheoNote este un program românesc de citire a Bibliei care de regulă include şi traducerea VDCC. Pentru instalarea modulului biblic VDCC extrageţi din arhivă fişierul VDCC.bibl direct în folder-ul ^bibl, după care reporniţi programul TheoNote.

  Descărcare: BibliaVDCC_TheoNote.zip [1.6 MB, 21.08.2014]

TheoNote

Modul biblic pentru Palm Bible+

  Palm Bible+ este cel mai răspândit program gratuit de citire a Bibliei pe dispozitive portabile Palm (sau care folosesc sistemul de operare Palm OS 3.x - 5.x). Pentru mai multe detalii legate de program (instalare, folosire, adăugare module) accesaţi pagina de Internet a programului. Modulul de mai jos conţine textul biblic RCCV (Romanian Corrected Cornilescu Version) disponibil în două variante: cu toate diacriticele româneşti şi fără diacriticele şŞţŢ. Pentru vizualizarea corectă a tuturor diacriticelor aveţi nevoie de un program ca şi Romanian PiLoc, care din păcate nu este gratuit.

  Descărcare:

Palm Bible+

Modul biblic pentru Pocket e-Sword

  Pocket e-Sword este cel mai cunoscut program gratuit de citire a Bibliei pe dispozitive portabile PDA care folosesc sistemul de operare Pocket PC 2003/2003SE sau Windows Mobile 5/6. Pentru mai multe detalii legate de program (instalare, folosire, adăugare module) accesaţi pagina de Internet a programului. Modulul de mai jos conţine textul biblic VDCC (Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată) care va trebui mai întâi să fie extras din arhivă într-un folder temporar. Pentru instalarea modulului VDCC în PDA se foloseşte ActiveSync, lansând în execuţie ModuleInstall.exe şi deschizând fişierul VDCC.bbl din meniul File - Open, după care se apasă butoanele Connect şi Copy. Mulţumiri lui Patrick Brouty pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

Pocket e-Sword

Modul biblic pentru Kindle & Mobipocket

  Mobipocket este unul din cele mai răspândite formate pentru cărţi electronice (e-book), fiind recunoscut de o gamă largă de dispozitive electronice care rulează sisteme de operare specifice. Programul Mobipocket Reader este gratuit şi poate fi instalat pe următoarele dispozitive: PC (Windows), PDA (PocketPC), Smartphone (Windows, Palm, Blackberry), telefoane mobile (Symbian). Formatul Mobipocket este recunoscut implicit de următoarele cititoare de cărţi electronice: Kindle, BeBook, iLiad, Cybook, iRex, Hanlin ş.a. Amazon pune la dispoziţia utilizatorilor suita de aplicaţii Kindle pentru diverse sisteme: Windows PC, MacOS X, iPad/iPhone/iPod, BlackBerry şi Android. Fişierul de mai jos, dezarhivat, are extensia PRC, dar poate fi modificată în MOBI dacă cititorul nu recunoaşte extensia PRC. Instalarea modulului biblic VDCC (Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată) trebuie efectuată respectând instrucţiunile oferite de producătorul dispozitivului de citire sau autorului programului de afişare a cărţilor electronice. Mulţumiri lui Marcel Gheorghe pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

Mobipocket Reader

Modul biblic EPUB

  Standardul EPUB de publicare a cărţilor electronice a devenit foarte popular în ultimii ani, fiind gratuit şi "deschis" utilizatorilor de "cititoare" electronice. Există peste 20 de aplicaţii software care recunosc formatul EPUB şi permit citirea textului electronic atât pe calculatoare personale cât şi pe dispozitive portabile. Mai jos sunt enumerate doar câteva dintre cele mai cunoscute programe:

  • FBReader (Windows, Linux, Android şi alte PDA-uri)
  • Calibre (Windows, Mac OS X, Linux)
  • Lucidor (Windows, Mac OS X, Linux)
  • Lexcycle Stanza (iOS, Windows, Mac OS X)
  Instalarea modulului biblic VDCC trebuie efectuată respectând instrucţiunile oferite de producătorul dispozitivului de citire sau autorului programului de afişare a cărţilor electronice. Mulţumiri echipei lui Marcel Gheorghe pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

FBReader

Aplicaţia MyBible pentru Android

  MyBible reprezintă o aplicaţie de studiu biblic aprofundat pentru Android (smartphone sau tabletă), cu acces gratuit la peste 1300 de module biblice (traduceri, comentarii, dicţionare, devoţionale etc.) în peste 300 de limbi. Cele mai multe resurse biblice (inclusiv în limba română) pot fi descărcate direct din aplicaţie, dar unele doar din arhiva PH4.

  Descărcare:

  MyBible pentru Android