Biblia.PentruViata.ro

Pagina principală
RoBible
BibleShow
Biblia online
BibleBeep
BibleSaver
Biblia VDCC
Module biblice
Contact

Actualizat în:
Iunie, 2016

Introduceți mai jos adresa de email și veți fi informat automat la apariția următoarelor versiuni ale programelor biblice:

Module biblice în limba română


Odată cu promovarea programului RoBible, doresc să încurajez și folosirea altor aplicații de studiu biblic mai complexe și mai bogate în resurse biblice. În felul acesta, textul Bibliei în limba română este disponibil pe un număr mult mai mare de platforme și sisteme de operare: Windows, MacOS X, Linux, Android, Palm, iOS, ș.a.

Pentru mai multe detalii legate de versiunea VDCC a Bibliei și pentru descărcarea textului biblic în diverse formate portabile, consultați pagina Textul Bibliei VDCC în limba română.

Cei care folosesc un program sau dispozitiv preferat de studiu biblic și doresc să importe textul Bibliei VDCC, au la dispoziție modulele de mai jos. Numărul acestora este în continuă creștere și depinde de capabilitatea fiecărui program de a permite adăugarea și a altor traduceri biblice decât cele realizate de producător. Textul biblic conține diacriticele românești și cuvintele lui Isus scrise cu roșu în toate modulele biblice care permit acest lucru.

Tabelele de mai jos prezintă succint compatibilitatea cu diverse sisteme de operare a fiecărui program pentru care s-a reușit crearea unui modul biblic VDCC.

Calculatoare personale (Desktop, Laptop, Notebook)
Format (extensie)AplicațieSistem de operare
WindowsMac OS XLinuxUnix
RoBible (bib)RoBible, BibleShow   
SWORDThe SWORD Project, BPBible   
BibleDesktop, Alkitab
Xiphos 
BibleTime
Eloquent   
e-Sword (bbl)e-Sword   
BibleWorksBibleWorks   
AccordanceAccordance  
LogosLogos  
Online BibleOnline Bible   
theWord (ont)theWord   
Davar (dbk)Davar3   
Zefania XMLMyBible (Windows)   
BibleQuoteBibleQuote   
TheoNote (bibl)TheoNote   
Mobipocket (prc, mobi)Mobipocket Reader   
Kindle  
EPUBFBReader  
Calibre, Lucidor 
Stanza  

Dispozitive portabile (PDA, SmartPhone, telefon mobil, tabletă)
Format (extensie)AplicațieSistem de operare
PocketPCPalmWindows
Mobile
BlackBerryiPhone, iPad, iPodSymbianAndroidJavaME
eBibliaeBiblia     
YouVersionYouVersion 
MyBibleMyBible pentru Android       
SWORDPocketSword       
SwordReader       
UniBible       
Palm Bible+ (pdb)Palm Bible+       
Pocket
e-Sword
(bbl)
Pocket e-Sword      
Mobipocket
(prc, mobi)
Mobipocket Reader   
Kindle     
ReadManiac       
EPUBFBReader, Stanza, WordPlayer, Aldiko, Freda, ș.a.      
GoBible (jar)BibleBeep       

Aplicații eBiblia

eBiblia pe Android   eBiblia pe iPod

Modul biblic SWORD

  Proiectul SWORD (The SWORD Project) reprezintă activitatea Societății Biblice CrossWire de dezvoltare de programe biblice gratuite. Scopul acesteia este de a crea unelte "open-source" și "cross-platform", sub licență GNU, care să permită programatorilor și societăților biblice să dezvolte software de Biblie mai repede și mai ușor. Modulele biblice în limba română de mai jos pot fi instalate în programele biblice care se bazează pe librăria de module SWORD.

  Descărcare:
  Următoarele programe gratuite sunt compatibile cu module SWORD. Pentru instalarea lor consultați documentația programelor.

Bible Desktop

Eloquent

PocketSword

Modul biblic pentru e-Sword

  Programul e-Sword se poate obține gratuit de pe www.e-sword.net, fiind unul dintre cele mai folosite programe de Biblie. După instalare, Biblia RCCV trebuie dezarhivată în aceeași locație. La următoarea pornire a programului e-Sword, Biblia RCCV va apărea în lista de versiuni biblice disponibile.

  Descărcare:

E-Sword

Modul biblic pentru BibleWorks

  BibleWorks este un excelent program profesional de studiu biblic, nefiind însă disponibil decât în varianta comercială. Cei care îl au sau își permit să-l cumpere pot instala modulul de mai jos care conține textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fișierelor în folderul databases situat în locația de instalare a programului (BibleWorks 7). După repornirea programului, în lista de versiuni biblice va apărea și RCV (Romanian Corrected Cornilescu Version).

  Descărcare: BibleRCCV_BibleWorks.exe [2.7 MB, 14.10.2008]

BibleWorks

Modul biblic pentru Accordance

  Accordance este un program complet de studiu biblic pentru Mac OS X și Windows, fiind însă disponibil doar în varianta comercială. Cei care îl au sau își permit să-l cumpere pot instala modulul de mai jos care conține textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fișierului din arhivă și copierea lui în locația: Library/Application Support/Accordance/Modules/Shared User Bibles. După repornirea programului, în lista de versiuni biblice va apărea și VDCC. Mulțumiri lui Mitică Iliesi pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare: BibleVDCC_Accordance.zip [5.76 MB, 05.09.2013]

Accordance

Modul biblic pentru Logos

  Logos Bible Software este, probabil, cel mai bun program de studiu biblic pentru Windows sau Mac OS X, fiind însă disponibil doar în varianta comercială. Cei care îl au sau își permit să-l cumpere pot importa textul de mai jos care conține textul biblic VDCC. Instalarea constă în extragerea fișierului din arhivă și adăugarea lui în lista de Personal Bible Books urmând pașii din meniu: Tools - Personal Books - Add Book; completați în mod corespunzător câmpurile Title, Author, Type, Language, Change..., Add File...; apăsați butonul Build book și așteptați compilarea textului. Mulțumiri lui George Susman pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare: BibliaVDCC_Logos.zip [4.6 MB, 19.02.2014]

Logos Bible Software

Modul biblic pentru Online Bible

  Online Bible este un vechi program gratuit de studiu biblic apărut în 1987 și bogat în diverse resurse biblice. Instalarea textului biblic VDCC constă în extragerea fișierelor din arhivă și execuția programului Install.exe. La următoarea pornire a programului Online Bible (Unicode Edition) în lista de versiuni biblice va apărea și RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_OLB.zip [1.6 MB, 31.08.2010]

Online Bible

Modul biblic pentru theWord

  theWord este unul dintre cele mai frumoase programe de studiu biblic, în ceea ce privește interfața cu utilizatorul, fiind și ușor de folosit. Instalarea textului biblic constă în extragerea fișierului din arhivă în locația de instalare a programului. După repornirea acestuia, în lista de versiuni biblice va apărea și RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_TheWord.exe [1.3 MB, 20.04.2011]

The Word

Modul biblic pentru Davar

  Davar este un instrument puternic de studiu, fiind focalizat pe analiza textelor biblice scrise în limbile originale (greaca, ebraica ș.a.). Chiar dacă este gratuit, programul este bogat în caracteristici, iar utilizatorul are la dispoziție o multitudine de module predefinite conținând cărți de referință, dicționare, lexicoane, hărți, etc. Acum puteți descărca și modulul biblic RCCV, conținând notele de subsol și cuvintele lui Isus evidențiate cu roșu. Instalarea textului biblic în Davar3 se poate face rapid din meniul Program - Module installation... După repornirea programului, în lista de cărți va apărea și versiunea biblică RCCV.

  Descărcare: BibleRCCV_Davar.zip [1.38 MB, 30.08.2011]

Davar3

Modul biblic pentru MyBible

  MyBible (pentru Windows) este un program simplu de citire și studiere a Bibliei care permite importarea oricărui text în format Zefania XML. Instalarea textului biblic constă în extragerea fișierului RCCV.xml din arhivă și introducerea lui în MyBible urmând următoarele comenzi din meniul programului: Tools - Import modules - I have already... - Add - Browse la fișierul RCCV.xml - Next - Finish.

  Descărcare: BibleRCCV_Zefania.zip [1.3 MB, 12.7.2009]

My Bible

Modul biblic pentru BibleQuote

  BibleQuote este unul dintre cele cele mai folosite programe biblice de către vorbitorii de limbă rusă. Instalarea textului biblic constă în extragerea fișierelor din arhivă în locația de instalare a programului. După repornirea acestuia, în lista de versiuni biblice va apărea și Romanian Corrected Cornilescu Version. Afișarea corectă a diacriticelor este posibilă în BibleQuote ver. 6 folosind fonturi cu scriptul Central European.

  Descărcare: BibleRCCV_BibleQuote.exe [1.5 MB, 4.6.2009]

BibleQuote

Modul biblic pentru TheoNote

  TheoNote este un program românesc de citire a Bibliei care de regulă include și traducerea VDCC. Pentru instalarea modulului biblic VDCC extrageți din arhivă fișierul VDCC.bibl direct în folder-ul ^bibl, după care reporniți programul TheoNote.

  Descărcare: BibliaVDCC_TheoNote.zip [1.6 MB, 21.08.2014]

TheoNote

Modul biblic pentru Palm Bible+

  Palm Bible+ este cel mai răspândit program gratuit de citire a Bibliei pe dispozitive portabile Palm (sau care folosesc sistemul de operare Palm OS 3.x - 5.x). Pentru mai multe detalii legate de program (instalare, folosire, adăugare module) accesați pagina de Internet a programului. Modulul de mai jos conține textul biblic RCCV (Romanian Corrected Cornilescu Version) disponibil în două variante: cu toate diacriticele românești și fără diacriticele șȘțȚ. Pentru vizualizarea corectă a tuturor diacriticelor aveți nevoie de un program ca și Romanian PiLoc, care din păcate nu este gratuit.

  Descărcare:

Palm Bible+

Modul biblic pentru Pocket e-Sword

  Pocket e-Sword este cel mai cunoscut program gratuit de citire a Bibliei pe dispozitive portabile PDA care folosesc sistemul de operare Pocket PC 2003/2003SE sau Windows Mobile 5/6. Pentru mai multe detalii legate de program (instalare, folosire, adăugare module) accesați pagina de Internet a programului. Modulul de mai jos conține textul biblic VDCC (Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată) care va trebui mai întâi să fie extras din arhivă într-un folder temporar. Pentru instalarea modulului VDCC în PDA se folosește ActiveSync, lansând în execuție ModuleInstall.exe și deschizând fișierul VDCC.bbl din meniul File - Open, după care se apasă butoanele Connect și Copy. Mulțumiri lui Patrick Brouty pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

Pocket e-Sword

Modul biblic pentru Kindle & Mobipocket

  Mobipocket este unul din cele mai răspândite formate pentru cărți electronice (e-book), fiind recunoscut de o gamă largă de dispozitive electronice care rulează sisteme de operare specifice. Programul Mobipocket Reader este gratuit și poate fi instalat pe următoarele dispozitive: PC (Windows), PDA (PocketPC), Smartphone (Windows, Palm, Blackberry), telefoane mobile (Symbian). Formatul Mobipocket este recunoscut implicit de următoarele cititoare de cărți electronice: Kindle, BeBook, iLiad, Cybook, iRex, Hanlin ș.a. Amazon pune la dispoziția utilizatorilor suita de aplicații Kindle pentru diverse sisteme: Windows PC, MacOS X, iPad/iPhone/iPod, BlackBerry și Android. Fișierul de mai jos, dezarhivat, are extensia PRC, dar poate fi modificată în MOBI dacă cititorul nu recunoaște extensia PRC. Instalarea modulului biblic VDCC (Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată) trebuie efectuată respectând instrucțiunile oferite de producătorul dispozitivului de citire sau autorului programului de afișare a cărților electronice. Mulțumiri lui Marcel Gheorghe pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

Mobipocket Reader

Modul biblic EPUB

  Standardul EPUB de publicare a cărților electronice a devenit foarte popular în ultimii ani, fiind gratuit și "deschis" utilizatorilor de "cititoare" electronice. Există peste 20 de aplicații software care recunosc formatul EPUB și permit citirea textului electronic atât pe calculatoare personale cât și pe dispozitive portabile. Mai jos sunt enumerate doar câteva dintre cele mai cunoscute programe:

  • FBReader (Windows, Linux, Android și alte PDA-uri)
  • Calibre (Windows, Mac OS X, Linux)
  • Lucidor (Windows, Mac OS X, Linux)
  • Lexcycle Stanza (iOS, Windows, Mac OS X)
  • WordPlayer (Android)
  Instalarea modulului biblic VDCC trebuie efectuată respectând instrucțiunile oferite de producătorul dispozitivului de citire sau autorului programului de afișare a cărților electronice. Mulțumiri echipei lui Marcel Gheorghe pentru crearea modulului biblic.

  Descărcare:

FBReader

Biblia VDCC integrată în YouVersion

  YouVersion.com este cea mai răspândită platformă gratuită de citire a Bibliei pe dispozitive portabile. Textul biblic poate fi citit online dar se recomandă descărcarea lui sub formă de aplicație de sine stătătoare. Pentru instalarea aplicației și a modulului biblic VDCC aveți nevoie de acces la Internet de pe dispozitivul mobil și înregistrarea ca utilizator YouVersion.

  • Bible.com - citire online pe calculator sau mobil
  • Bible App - instalare pe dispozitive portabile: iPhone/iPad, BlackBerry, Android, Windows 8/Phone, HP/Palm, Java, Symbian
  Mulțumiri echipei LifeChurch.tv pentru aplicație și implementarea modulului biblic VDCC.

YouVersion   YouVersion

Aplicația MyBible pentru Android

  MyBible reprezintă o aplicație de studiu biblic aprofundat pentru Android (smartphone sau tabletă), cu acces gratuit la peste 1300 de module biblice (traduceri, comentarii, dicționare, devoționale etc.) în peste 300 de limbi. Cele mai multe resurse biblice (inclusiv în limba română) pot fi descărcate direct din aplicație, dar unele doar din arhiva PH4.

  Descărcare:

  MyBible pentru Android