Biblia.PentruViata.ro

Pagina principală
RoBible
BibleShow
Biblia online
BibleBeep
BibleSaver
Module biblice
Contact

Actualizat în:
Martie, 2018


Biblia NTR - Noua Traducere Românească
Modul biblic pentru RoBible şi BibleShow
Aplicaţie BibleBeep pentru telefoane mobile


Prezentare

  Biblia NTR este o nouă traducere a Bibliei în limba română, elaborată de un comitet de traducători în perioada 1998-2006 pentru Biblica (acesta este noul nume al organizaţiei IBS-STL - International Bible Society & Send The Light). Cartea a văzut lumina tiparului în cursul anului 2007 şi poate fi cumpărată de la numeroase librării creştine: Scriptum, Kerigma, Librăria Radio Vocea Evangheliei, Librăria Maranatha, CLC România, ş.a.

  Textul Bibliei NTR este disponibil online la adresa ro.bibleserver.com şi poate fi accesat rapid de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet.

  Mulţumiri deosebite organizaţiei Biblica care a pus la dispoziţie textul complet al Scripturii spre a fi integrat într-un modul biblic ce poate fi instalat în programele RoBible şi BibleShow. De asemenea, aplicaţia BibleBeep NTR permite citirea acestei noi versiuni pe telefoane mobile compatibile Java. Menţionez că pentru apariţia în formă electronică offline a Bibliei NTR, au fost impuse de către Biblica câteva condiţii legate de copyright, securizarea textului, forma de prezentare şi modalitatea de descărcare. Totuşi, acestea nu reprezintă un impediment în utilizarea programelor care conţin Biblia NTR, iar utilizatorul va putea să respecte şi să aprecieze valoarea acestei noi traduceri. Aşadar, posibilitatea de avea în mod gratuit aceste resurse biblice nu reprezintă doar un drept, ci şi o responsabilitate de a înţelege mai bine Cuvântul lui Dumnezeu şi de a-l aplica în viaţa personală.

  Pentru instalarea şi folosirea modulului biblic NTR trebuie să aveţi preinstalat cele mai noi versiuni de RoBible sau BibleShow şi să dispuneţi de 13MB spaţiu liber pe hard-disk. Dacă sunteţi de acord să primiţi informaţii publicitare de la Biblica, obţinerea pachetului de instalare are loc în urma unui proces de înregistrare simplu, descris în partea de jos a paginii. Odată descărcat, fişierul NTR.exe se lansează în execuţie şi va instala automat modulul biblic NTR. La repornirea programului RoBible/BibleShow, versiunea NTR va apărea şi ea în lista de resurse biblice. Cuvintele lui Isus au fost evidenţiate pentru versiunea în format electronic din 2009.

  În pagina dedicată aplicaţiei BibleBeep, veţi găsi descrierea funcţiilor şi detalii amănunţite despre modalităţile de instalare pe telefon a Bibliei NTR.

Drepturi de copiere

Biblia, Noua Traducere Românească
Copyright© 2007, 2010, 2016 Biblica, Inc.®
Folosit cu permisiune. Toate drepturile sunt rezervate.

Textul NTR poate fi citat în orice formă (scrisă, vizuală, electronică sau audio), până la cinci sute (500) de versete inclusiv, fără permisiunea expresă scrisă a editorului, cu condiţia ca versetele citate să nu alcătuiască o carte întreagă din Biblie, sau versetele citate să nu reprezinte douăzeci şi cinci la sută (25%) sau mai mult din textul total al lucrării în care sunt citate. Cererile pentru obţinerea permisiunii de a folosi un volum de citate mai mare decât cel menţionat mai sus trebuie să fie adresate către Biblica, Inc. şi aprobate în scris de către aceasta.

Notificarea cu privire la dreptul de copyright trebuie să apară la titlu sau la pagina de copyright a lucrării, după cum urmează:

Citate din Scriptură preluate din Noua Traducere Românească
Copyright © 2007, 2010, 2016 Biblica, Inc.®
Folosit cu permisiunea Biblica, Inc. Toate drepturile sunt rezervate.

Când citatele din Noua Traducere Românească sunt folosite în mijloace de reclamă nonprofit, ca de exemplu buletine informative sau broşuri bisericeşti, postere, diapozitive sau alte mijloace media similare, nu este necesară o notificare completă a drepturilor de copyright, dar iniţialele (NTR) trebuie să apară la sfârşitul fiecărui citat.

Biblica, Inc. pune la dispoziţia oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu, atât prin traducerea şi publicarea lui, cât şi prin implicarea constantă în diferite proiecte biblice în Africa, ţările din zona Asia-Pacific, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi America de Nord. Prin proiectele sale răspândite în întreaga lume, Biblica doreşte să încurajeze oamenii de pretutindeni să citească Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât vieţile acestora să fie transformate printr-o relaţie cu Isus Cristos.

Înregistrare

  Scopul înregistrării este de a permite celor interesaţi să primească de la Biblica ştiri, materiale publicitare, anunţuri promoţionale şi alte informaţii utile; dar şi să-şi poată exprima observaţiile rezultate în urma studiului aprofundat al acestei noi traduceri. Aceste date de contact vor fi folosite exclusiv de către Biblica şi organizaţiile afiliate pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite şi relaţionarea cu cititorii Bibliei NTR.

  Email:
  *
  Ex: f1orin2010@yahoo.ro

  Doresc să primesc informaţii publicitare de la Biblica.

  Nume:
  *
  Ex: Florin Ionescu

  Telefon:

  Ex: 0123-456789

  Adresa poştală:
  *
  Ex: Bucureşti, 310295, str. Viorelelor, nr. 21

  Comentarii:

  Ex: Mulţumesc

  Cod de validare:
  Cod de siguranţă împotriva înregistrărilor invalide.
  *